Odessa Classics World Tour

image
World Tour 2018

Три роки поспіль з 2015 по 2017 найбільший в Україні музичний фестиваль Odessa Classics спеціалізувався на тому, щоб “привозити” в нашу країну провідних світових музикантів.

  • У 2018 році ми стали готові до нового кроку: познайомити світ з українськими музикантами-учасниками фестивалю Odessa Classics. Українські артисти класичної сцени давно зайняли місце на світовій сцені, вони грають в кращих оркестрах, акомпанують великим зіркам. Однак, солістів, які представляють нашу країну, в світі не так багато. І цю помилку ми хочемо виправити!

Крім того, значна частина кожного концерту, поруч з всесвітньою класикою – твори українських композиторів. Їх роботи, на жаль, також недостатньо відомі за межами нашої країни.

Музика – одна з кращих мов дипломатії. Концерти українських зірок класики – один з найдоступніших способів для розуміння рівня культури нашої країни. Висока майстерність вітчизняних музикантів сприяє популяризації нашої країни в усьому світі!

Перші концерти Odessa Classics World Tour пройшли з великим успіхом в Німеччині та Швейцарії.


📅 5-6 березня 2018 в Берні – в Парламенті Швейцарії та в Великій залі Yehudi Menuhin Forum Bern – виступили піаніст Олексій Ботвінов, скрипалька Мирослава Которович і меццо-сопрано Христина Далецький (Україна-Швейцарія).


📅 23 квітня 2018 Олексій Ботвінов (Президент Odessa Classics, фортепіано), Мирослава Которович (скрипка) та Ольга Микитенко (сопрано) виступили в Берлінській філармонії. Глядачами на цьому концерті, окрім любителів класичної музики, були дипломати багатьох країн, а також провідні журналісти Німеччини.


Відразу після закінчення IV фестивалю Odessa Classics з великим успіхом відбувся Odessa Classics Batumi Weekend в Грузії.

📅 15-16 червня 2018 в Батумі виступив президент нашого фестивалю Олексій Ботвінов. У програмі концертів за участю Естонського Національного симфонічного оркестру пролунала музика Сергія Рахманінова та живого класика сучасності Гії Канчелі. Сам Маестро Канчелі був присутній на обох концертах і високо оцінив рівень їх виконання, вітаючи глядачів переповнених залів зі сцени.


📅 24 жовтня 2018 у Київській Національній Опері України відбувся концерт “Odessa Classics в Києві” де пролунав проект Олексія Ботвінова і Бурхана Очала “Перезавантаження-2”, який був презентований раніше в програмі фестивалю-2018 в Одеському Оперному театрі.