Культурний проект

image
Культурний проект Громадська організація

culture project

Культурний Проект — сучасна платформа для отримання знань в гуманітарній сфері. Ми пропонуємо зручний формат навчання з відомими викладачами, експертами, професіоналами. Особливу увагу приділяємо живому діалогу між лектором та аудиторією. Заснований у Києві в 2009 році, Культурний Проект стає спільнотою однодумців, які відчувають важливість отримання нових знань та освіти протягом життя.

Лекції “Культурного проекту”
в рамках фестивалю Odessa Classics 2018

invogue art

(вул. Катерининська, 25)

Початок заходів о 17:00


29 травня Анна Гадецька Класика work in progress: перезавантаження

30 травня Віталій Вишинський Арія з варіаціями: Бах, Тарковський, Пярт.

3 червня Ірина Ягодзинська Звуковий образ міста: музичний Відень XIX сторіччя

4 червня Олексій Войтенко Миті вічності в музиці Олів’є Мессіана

 

Лектори

Анна Гадецька

Закінчила історико-теоретичний факультет Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, згодом аспірантуру на кафедрі теорії та історії культури цієї ж академії. Захистила кандидатську дисертацію на тему «Бальні танці як явище культури Романтизму в творчій біографії М.І.Глінки».   Працювала журналістом та автором програм класичної музики на Першому національному телеканалі. Нині – старший викладач кафедри теорії та історії культури Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського.  Лектор Культурного Проекту.  Автор та ведуча багатьох мистецьких проектів, присвячених старовинній музиці. 


 

Віталій Вишинській

Композитор, музикознавець, піаніст. Кандидат мистецтвознавства. Член Національної спілки композиторів України. Стипендіат Міжнародного вагнерівського товариства. Доцент кафедри теорії та методики музичного мистецтва Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка. Лектор Культурного Проекту. Лектор відкритого лекторію про музику «Звук», організованого OK projects. Закінчив композиторський факультет Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, згодом аспірантуру на кафедрі історії зарубіжної музики. Захистив дисертацію на тему «Симфонізм Д. Шостаковича і Г. Малера: рух як структуруючий та музично-драматургічний фактор».   Є автором камерно-вокальних, камерно-інструментальних та симфонічних творів, які виконують на фестивалях сучасної музики в Україні та за кордоном. Має наукові публікації у фахових та спеціалізованих виданнях.


 

Олексій Войтенко

Композитор, музикознавець. Кандидат мистецтвознавства. Член Національної спілки композиторів України. Лауреат премії ім. Л. М. Ревуцького. Стипендіат міжнародного Вагнерівського товариства. Навчався у Національній музичній Академії України ім. П. І. Чайковського: кафедра композиції (2002-2007), аспірантура кафедри теорії музики (2007-2010).   Захистив кандидатську дисертацію на тему “Стильова специфіка функціональної трактовки оркестрового тембру в творах М.Я.Мясковського”. З 2012 року працює викладачем кафедри теорії музики НМАУ. Лектор Культурного Проекту. Головні сфери музикознавчої діяльності – теорія оркестровки, теоретичні та методологічні проблеми композиторської творчості. Музика Олексія Войтенка виконується на багатьох українських фестивалях, а також за кордоном.


 

Ірина Ягодзинська 

Кандидат мистецтвознавства, музикознавець.   Закінчила історико-теоретичний факультет Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, згодом аспірантуру на кафедрі історії зарубіжної музики. Захистила кандидатську дисертацію на тему «Музичне та вербальне у процесі смислового становлення художнього тексту (Р Вагнер – Т.Манн – Б.Бріттен)». Працювала у Національній музичній академії України імені П.І.Чайковського, а також в Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтв ім. Л.Утьосова. З вересня 2015 року працює старшим викладачем на кафедрі теорії та методики музичного мистецтва Інституту мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка. Лектор Культурного Проекту. Розробник низки курсів з теорії та історії музичного мистецтва, автор наукових статей з питань семіотики, проблем взаємодії вербальних та невербальних художніх практик.


 

www.culturalproject.org

www.projectsforculture.org